top of page

Portfolio

Beeldbank van mijn werk

SKATEABLE
Keramiek, zeefdruk
2021


Een spel met verwachting en gewenning.
In het dagelijkse leven zien wij de objecten om ons heen als gebruiksvoorwerpen. Objecten die ontworpen zijn voor hun functie.
In SKATEABLE heb ik niet alleen de functie van het skateboard afgenomen, maar ook de volledige esthetiek van de skatecultuur. Ik heb het object van hard, ruw en gebruikt naar kwetsbaar en glanzend gebracht. Je ziet nog steeds de vorm van een skateboard, maar ik ben nu bang om erop te gaan staan. Zo heeft het object een nieuwe waarde gekregen door het materiaal. Keramiek.
Het delfts blauw is een directe verbinding naar het klassiek keramiek. Iets waarvan je niet verwacht het samen te zien met de skatecultuur. Werkt het samen of werkt het tegen elkaar in dit object? Het Delfts blauw is iets wat wij kennen. We zien het, en herkennen het. Het eerste waar ik aan denk bij Delfts Blauw is het handwerk. Het geduld en de precisie van de meesterschilder die de vazen en borden met opperste concentratie versiert. Als je van dichtbij het skateboard bekijkt, zie je dat de versiering van het deck een digitale print is. Er zit een klein raster overheen wat onthuld dat de print niet met de hand geschild is op het keramiek. Dit gaat tegen de verwachting van het Delfts Blauw in.

De video speelt weer met verwachting en gewenning. Je weet dat het skateboard van keramiek is, dus je weet dat het gaat breken. Maar we zijn gewend dat we keramiek niet willen laten breken, want dan is het kapot. Het breken van het skateboard is een bevestiging van de verwachting. Want we weten goed dat keramiek kwetsbaar en breekbaar is.

Keramische rolschaats: Mignon Nusteling
Klik hier

l.jpg
P6140004_edited.jpg
11 1970n 2.jpg

SPIJKER
Zine
2021

Ik woon nu al bijna 3 jaar in het Spijkerkwartier toen ik door een foto wakker geschud werd.
In de kringloopwinkel vond ik een boekje met foto’s van Arnhem uit 1970. In dit boekje zag ik foto’s van de plekken waar ik dagelijks langs kom, maar ook een foto van het huis waar ik nu in woon.

De foto’s voelden vreemd aan voor mij. Ik herkende de locaties waar de foto’s waren genomen, maar de gebouwen, mensen en sferen waren heel anders waardoor ik mij niet verbonden voelde met de locaties die ik zag op de foto’s. Ik realiseerde mij toen dat de plek waar ik mij zo thuis voel ooit het plekje is geweest van iemand anders. En dat in de grond waar ik elke dag op fiets, loop, skate of ren zo veel verhalen verborgen zitten die deze plek hebben gevormd.

Ik realiseerde mij dat ik eigenlijk geen idee had van waar ik woon.

Opeens voelde ik mij helemaal niet meer zo verbonden met mijn leefomgeving. Met SPIJKER ben ik opzoek gegaan naar de verhalen in de Arnhemse Wijk. Samen met de bewoners en ondernemers heb ik het Spijkerkwartier geportretteerd. 

Mijn broer, mijn zusje en ik
Installatie

Textiel, keramiek, hout, audio
2022

Mijn broer, mijn zusje en ik
Drie jonge mensen, op de springplank van hun leven.
Drie jonge mensen, met eenzelfde en een ander thuis.
Drie jonge mensen, dezelfde papa, dezelfde mama.
Drie jonge mensen, ieder een eigen pad.

In ‘Mijn broer, mijn zusje en ik’ geef ik autonomie uit handen en ben ik met mijn broer en zusje als collectief gaan samenwerken. Wij portretteren onze band in een verhalende installatie.
Doormiddel van ruimtelijke objecten en audio smelten verleden, heden en toekomst samen. Alle drie onze disciplines krijgen een plek in de verstening en vereeuwiging van onze herinneringen.
Je broer en zus als mentor.
Terugkijkend op wat wij toen van elkaar hebben geleerd. Wat leren wij daar nu van?
Drie jonge mensen, op de springplank van hun leven.
Drie jonge mensen, ieder een eigen pad.

toby en toby.jpg

Keramische Tas
Keramiek
2022

Het materiaal waar de spullen om ons heen van gemaakt zijn bepalen hoe wij ergens mee om gaan. Iets harigs willen we aaien, iets zwaars laten we liever staan en iets onbreekbaars gooien we zonder bij na te denken op de grond.

Wat gebeurd er met mijn dagelijkse routine en mijn gewoontes wanneer ik het materiaal van mijn alledaagse objecten verander naar iets totaal tegenover gesteld. 

Deze tas is zwaar, lomp, breekbaar maar onwijs elegant en vangt het oog. 

tas.jpg
IMG-5532.jpg

Voorbijganger X Thuiszitter
Sociale Straatinstallatie 
2020

Door de pandemie moeten wij allemaal fysiek afstand houden. 
We werken vanuit huis en sociale evenementen worden gecanceld. 
Het viel mij op dat de fysieke afstand zorgde voor een enorme sociale afstand. 

Ik zag mijn vrienden en collega's niet of heel veel minder en op straat liep ik met een boog om anderen heen. Het spontane ontmoeten leek wel verdwenen. 

Met Voorbijganger X Thuiszitter breng ik het spontane ontmoeten terug. Misschien is dit wel het nieuwe ontmoeten? 

Mensen die op dat moment thuis in quarantaine zaten konden via een video call in het stadscentrum komen. Shoppende voorbijgangers konden via de call een spontane ontmoeting hebben op straat met een thuiszitter.

UNIDENTIFIED
Zine
2021

In samenwerking met Denies Harmsen en Lisanne Bockting

In UNIDENTIFIED zijn wij in gesprek gegaan met mensen die actief opzoek zijn naar UFO'S. 
 

P1210664_edited.jpg

Don't Make Me History
Poster
2022

Voor YOUTH WWF illustreerde ik een poster over klimaatverandering en het smelten van de kappen. 

Ik wil geen schokkende beelden maken. Op de media zien we al genoeg heftige beelden. Ik wil inspireren en op een positieve manier een boodschap over brengen. 

Met deze poster wil ik jongeren inspireren en activeren om zich in te zetten voor het klimaat en onze aarde.

IMG-5913.JPG
beer.jpg

Zware Post
Klei, kleur-lak
2022

Na de toeslagenaffaire met Rutte in de hoofdrol besloot ik dit te vertalen.

IMG-5933.jpg
bottom of page