Portfolio
Beeldbank van mijn werk
SKATEABLE
Keramiek, zeefdruk
2021 tot heden
Een spel met verwachting en gewenning.
In het dagelijkse leven zien wij de objecten om ons heen als gebruiksvoorwerpen. Objecten die ontworpen zijn voor hun functie.
In SKATEABLE heb ik niet alleen de functie van het skateboard afgenomen, maar ook de volledige esthetiek van de skatecultuur. Ik heb het object van hard, ruw en gebruikt naar kwetsbaar en glanzend gebracht. Je ziet nog steeds de vorm van een skateboard, maar ik ben nu bang om erop te gaan staan. Zo heeft het object een nieuwe waarde gekregen door het materiaal. Keramiek.
Het delfts blauw is een directe verbinding naar het klassiek keramiek. Iets waarvan je niet verwacht het samen te zien met de skatecultuur. Werkt het samen of werkt het tegen elkaar in dit object? Het Delfts blauw is iets wat wij kennen. We zien het, en herkennen het. Het eerste waar ik aan denk bij Delfts Blauw is het handwerk. Het geduld en de precisie van de meesterschilder die de vazen en borden met opperste concentratie versiert. Als je van dichtbij het skateboard bekijkt, zie je dat de versiering van het deck een digitale print is. Er zit een klein raster overheen wat onthuld dat de print niet met de hand geschild is op het keramiek. Dit gaat tegen de verwachting van het Delfts Blauw in.
De video speelt weer met verwachting en gewenning. Je weet dat het skateboard van keramiek is, dus je weet dat het gaat breken. Maar we zijn gewend dat we keramiek niet willen laten breken, want dan is het kapot. Het breken van het skateboard is een bevestiging van de verwachting. Want we weten goed dat keramiek kwetsbaar en breekbaar is.
Keramische rolschaats: Mignon Nusteling
Klik hier
Kalligrafie door Maravilla


Ceramic breasts
Voor de theatrale podcast show "Borst Vooruit" van Women Connected
Internationale vrouwendag 2024



Baarmoeder mok
2024
Keramiek
In samenwerking met het RIVM en KWF
“Laten we het eens over baarmoederhals kanker hebben. Heb jij het uitstrijkje of de zelftest al gedaan?”
De deelname aan het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker (bmhk) loopt de laatste jaren steeds verder terug. 79% van de 30 tot 34 jarige vrouwen wil meedoen, slechts 41% doet daadwerkelijk mee. Eén op de drie vrouwen praat niet over het bevolkingsonderzoek, omdat ze te weinig kennis heeft over het onderwerp of het moeilijk vindt om erover te praten.
Daarom openen Bevolkingsonderzoek Nederland, het RIVM en KWF het gesprek over baarmoederhalskanker (bmhk) met een landelijke campagne. En dat doen de partijen door het gesprek over dit thema te starten op social media. Voor podcastmakers, influencers en andere media bedacht Unlike het BMHKopje: want een goed gesprek begin je met een kop koffie of thee.

Goodbye Agila
![IMG_9093[62705].PNG](https://static.wixstatic.com/media/228657_4d2e8c509538434081dda37d874d01f7~mv2.png/v1/fill/w_423,h_529,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,enc_avif,quality_auto/IMG_9093%5B62705%5D_PNG.png)
Performatieve installatie
Samen met Monomania
Art Week Rotterdam 2024
Wat gebeurt er met de waarde van een gebruiksobject wanneer het diens gebruiksfunctie van de een op andere dag verliest? Kunnen we een auto die niet meer mag rijden wel nog steeds een auto noemen, of moeten we er een nieuwe naam aan geven wanneer de bestemmingsfunctie vervalt door regels, en die transformeert van gebruiksvoorwerp naar object, ook al vervalt de werking van het object niet?
‘Goodbye Agila’ verbeeldt dit vraagstuk door het wegnemen van de gebruiksfunctie van de auto. De Agila was de auto van de overgroot opa van Maaike. Het is een familie erfstuk. Ze is afgekeurd en de APK loopt ten einde op vrijdag 2 februari. Hiermee evolueert de agila van auto naar object, ondanks dat ze nog steeds zou kúnnen rijden. Dit object kent nu, in plaats van één duidelijk doeleinde, ongetelde mogelijkheden. Monomania en Maaike zoeken met deze installatie de grenzen op van die mogelijkheden. tegelijkertijd wordt de band en liefde die men kan voelen met een object bevraagd. Waarom kunnen we ons zo hechten aan iets wat zich niet aan ons hecht? Veranderd deze hechting wanneer de functie vervalt?






The intermezzo
Interactieve installatie
Samen met Anniek Tromper en Studio Maravilla
Feeling Curious festival bij Theater Rotterdam 2023
Voor het theater festival Feeling Curious bij Theater Rotterdam maakten wij The Intermezzo.
Een ruimte met middenin een gedekte diner tafel. Op het servies staan vragen, kleine opdrachten en woorden die een gesprek kunnen starten.
Kom binnen bij The Intermezzo en neem plaats in het dinertafel gesprek.
De gesprekken kunnen voorbereidend of reflecterend zijn op de voorstelling, of gaan over ervaringen van de dag.
The Intermezzo brengt je naar het nu, hier en samen wat bijdraagt aan de theater ervaring van de berzoeker.



SPIJKER
Zine
2021
Ik woon nu al bijna 3 jaar in het Spijkerkwartier toen ik door een foto wakker geschud werd.
In de kringloopwinkel vond ik een boekje met foto’s van Arnhem uit 1970. In dit boekje zag ik foto’s van de plekken waar ik dagelijks langs kom, maar ook een foto van het huis waar ik nu in woon.
De foto’s voelden vreemd aan voor mij. Ik herkende de locaties waar de foto’s waren genomen, maar de gebouwen, mensen en sferen waren heel anders waardoor ik mij niet verbonden voelde met de locaties die ik zag op de foto’s. Ik realiseerde mij toen dat de plek waar ik mij zo thuis voel ooit het plekje is geweest van iemand anders. En dat in de grond waar ik elke dag op fiets, loop, skate of ren zo veel verhalen verborgen zitten die deze plek hebben gevormd.
Ik realiseerde mij dat ik eigenlijk geen idee had van waar ik woon.
Opeens voelde ik mij helemaal niet meer zo verbonden met mijn leefomgeving. Met SPIJKER ben ik opzoek gegaan naar de verhalen in de Arnhemse Wijk. Samen met de bewoners en ondernemers heb ik het Spijkerkwartier geportretteerd.












Mijn broer, mijn zusje en ik
Installatie
Textiel, keramiek, hout, audio
2022
Mijn broer, mijn zusje en ik
Drie jonge mensen, op de springplank van hun leven.
Drie jonge mensen, met eenzelfde en een ander thuis.
Drie jonge mensen, dezelfde papa, dezelfde mama.
Drie jonge mensen, ieder een eigen pad.
In ‘Mijn broer, mijn zusje en ik’ geef ik autonomie uit handen en ben ik met mijn broer en zusje als collectief gaan samenwerken. Wij portretteren onze band in een verhalende installatie.
Doormiddel van ruimtelijke objecten en audio smelten verleden, heden en toekomst samen. Alle drie onze disciplines krijgen een plek in de verstening en vereeuwiging van onze herinneringen.
Je broer en zus als mentor.
Terugkijkend op wat wij toen van elkaar hebben geleerd. Wat leren wij daar nu van?
Drie jonge mensen, op de springplank van hun leven.
Drie jonge mensen, ieder een eigen pad.

Keramische Tas
Keramiek
2022
Het materiaal waar de spullen om ons heen van gemaakt zijn bepalen hoe wij ergens mee om gaan. Iets harigs willen we aaien, iets zwaars laten we liever staan en iets onbreekbaars gooien we zonder bij na te denken op de grond.
Wat gebeurd er met mijn dagelijkse routine en mijn gewoontes wanneer ik het materiaal van mijn alledaagse objecten verander naar iets totaal tegenover gesteld.
Deze tas is zwaar, lomp, breekbaar maar onwijs elegant en vangt het oog.


Voorbijganger X Thuiszitter
Sociale Straatinstallatie
2020
Door de pandemie moeten wij allemaal fysiek afstand houden.
We werken vanuit huis en sociale evenementen worden gecanceld.
Het viel mij op dat de fysieke afstand zorgde voor een enorme sociale afstand.
Ik zag mijn vrienden en collega's niet of heel veel minder en op straat liep ik met een boog om anderen heen. Het spontane ontmoeten leek wel verdwenen.
Met Voorbijganger X Thuiszitter breng ik het spontane ontmoeten terug. Misschien is dit wel het nieuwe ontmoeten?
Mensen die op dat moment thuis in quarantaine zaten konden via een video call in het stadscentrum komen. Shoppende voorbijgangers konden via de call een spontane ontmoeting hebben op straat met een thuiszitter.
UNIDENTIFIED
Zine
2021
In samenwerking met Denies Harmsen en Lisanne Bockting
In UNIDENTIFIED zijn wij in gesprek gegaan met mensen die actief opzoek zijn naar UFO'S.





Don't Make Me History
Poster
2022
Voor YOUTH WWF illustreerde ik een poster over klimaatverandering en het smelten van de kappen.
Ik wil geen schokkende beelden maken. Op de media zien we al genoeg heftige beelden. Ik wil inspireren en op een positieve manier een boodschap over brengen.
Met deze poster wil ik jongeren inspireren en activeren om zich in te zetten voor het klimaat en onze aarde.


Zware Post
Klei, kleur-lak
2022
Na de toeslagenaffaire met Rutte in de hoofdrol besloot ik dit te vertalen.
